I dagens rådande läge med ordentligt höjda priser och där vi ser att en större del av befolkningen har mindre pengar i fickan är galleriadöden något som vi ofta läser om och det är något som vi ser runtomkring oss. Vi har under lång tid skapat beteenden, där effektivitetens framgång har fått oss att producera många nya behov, men nu önskar befolkningen alternativa mötesplatser i staden där ohållbar konsumtion inte är i största fokus. Det gör att gallerior har en otrolig möjlighet, framförallt i norr i det kalla klimatet. 
Balticgruppen hade en önskan om att hitta nya sätt att umgås i sin största galleria, Kvarteret Utopia. I en workshop tillsammans med Change the game försökte vi genom rörelserikedom testa idéer för att aktivera kvarteret Utopia. Change the Game är ett kunskapscentrum som bidrar till en hållbar samhällsutveckling genom att skapa och sprida kunskap om rörelserikedom. De fokuserar mot fysiska utmaningars effekter på vår mentala och fysiska hälsa. För dem är det otroligt viktigt att ge möjligheter till rörelseutveckling för alla olika åldrar och nivåer.
Kollage
Kvarteret Utopia
Jag som arkitekt och stadsplanerare ansåg att min roll i den här gruppen var att få rörelserikedom att också involvera sätt att umgås och utvecklas tillsammans. För mig som stadsplanerare så är det viktigt att vi förstår det akuta läget på vår planet, samt att vi på ett inkluderande vis kan dela den tillsammans. Genom att ge möjlighet till att förändra djupt inrotade beteenden och därmed förbättra vår tids konsumtionssätt, handel och mötesplatser strävade jag efter att skapa ett nytt momentum för gallerian. 
Vi är i stort behov av att skapa nya sätt att framgångsrikt träffas och utvecklas hållbart tillsammans. Vi kan idag se innovation i att göra våra ohållbara beteenden (shoppa saker och kläder) mer hållbara (second hand), men det ändrar endast varan vi köper och egentligen inte beteendet. Det gör att vi går miste om en stor möjlighet vad gäller hållbarhet. Att skapa nya behov som bygger på hållbart välmående, skapar inte bara välmående för vår planet, utan också för oss själva. Att konsumera på ett sätt där vi vårdar det vi redan har, tror jag kan vara en av många lösningar för en hållbar handel och dessutom en möjlighet för ett nytt sätt att umgås.
Genom att förstå vad närvaro kan betyda när vi delar situationer med andra, så kan vi skapa alternativa platser, där vi kan mötas, umgås, vara aktiva och ta hand om varandra och våra saker, genom att reparera, vara kreativa och modiga tillsammans. Det finns mycket forskning som pekar mot att närvarande människor tar visare beslut för sig själva och sin planet. Genom att få möjligheten att vårda våra saker och våra medmänniskor på en plats så stärks dessa kvaliteter och beteenden hos oss själva, vilket självklart smittar av sig i våra övriga individuella liv.​​​​​​​
Kollage
Kvarteret Utopia
Kollage
Kvarteret Utopia